Industri- og HatteSamling Sønderborg

Afstand: 15.52 Km

 | 71 94 86 47  |  mail@ihss.dk |  http://www.ihss.dk | 
Er du til industrihistorie og damehatte? I den gamle hestestald kan du opleve to samlinger i en forening!

På den tidligere Sønderborg Kaserne finder du den gamle hestestald beliggende lidt for sig selv, ringene til at binde hestene ved stadig sidder i muren, og i dag huser stalden ikke krikker men derimod hele to spændende samlinger.

Industri-Samlingen
På nederste etage finder du udstillinger over industrihistorie i Sønderborg Kommune. Med et udvalg af virksomheder i Sønderborg, repræsenteres industrihistorien fra ca. 1850 til i dag.

I vores udstilling vil der kunne ses effekter fra eksempelvis følgende virksomheder:
Cormall, Focon, JF-Fabriken, Det Nordiske Kamgarnspinderi, Møller & Co., Solofabriken, Stein og Mayland, Sønderborg Kommunale Elektricitetsværk og mange andre

Hatte-Samlingen
På 1. sal finder du udstillingen over hattemode fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. Sammen med hattene udstilles også andre matchende effekter, såsom muffedisser og kjoler med mere. Vi har også et bryllupspar i tøj fra dengang brudekjolen stadig var sort.

Blandt de udstillede hatte finder du en såkaldt Kys-mig-hvis-du-kan-hat (1816-30), smukt dekorerede Almuekonehuer (1800-tallet), flotte Kapothatte med fjer(1880-90) og mange flere smukke og specielle hovedbeklædninger. I Et lille hjørne med børnehatte viser, at børn af det bedre borgerskab bestemt ikke stod tilbage for de voksne.

Har du ikke mulighed for at tage trappen, så spørg efter liften.

Parkering og faciliteter:
Vi har en rampe med lav stigning op til hoveddøren og et stort toiletrum.

Der er fri parkering lige foran døren, også til biler med handicapskiltning.

Betaling:
Kontant eller med MobilePay.

Flere hænder er velkomne!
Hvad enten du interesserer dig for industrihistorie eller synes hattemode er spændende, så kan begge samlinger bruge flere hjælpere, så har du lyst til at være med i vores forening er du velkommen!

Få mere at vide på foreningens hjemmeside www.ihss.dkOpdateret af: Destination Sønderjylland - Sønderborg  | info@visitsonderborg.com
Fotograf: Conni Ernst Copyright: VisitSønderborg
Fotograf: Conni Ernst Copyright: VisitSønderborg
Fotograf: Conni Ernst Copyright: VisitSønderborg
Fotograf: Conni Ernst Copyright: VisitSønderborg
Fotograf: Conni Ernst Copyright: VisitSønderborg
Fotograf: Michael Otto - IHSS