Sebbe Als - en kopi af et vikingerskib

Afstand: 14.34 Km

Sebbe Als er bygget i Augustenborg, som den første originale kopi af "Skuldelev 5", og det ældste sejlende vikingeskib i de nordiske farvande.

Dette er en tro kopi af et krigsskib fra vikingetiden.

Sebbe Als er bygget i Augustenborg i perioden 1967-69 og er det ældste sejlende vikingeskib i de nordiske farvande.

Skuldelev 5
Skibet er en tro kopi af skuldelev 5, der blev fundet nedsænket ved Skuldelev i Roskilde Fjord. Dateringen af vraget viser, at det blev bygget i Danmark omkring 1030-50 e. Kr. og har gennemgået en større reparation af forskibet i 1060-80 e. Kr. Hvilket er i slutningen af perioden for vikingernes færden. Skuldelev 5 er klinkbygget af eg, fyr og ask.

Data om skibet
Sebbe Als er 17,5 meter langt og 2,5 meter bredt. Der er plads til 30 personer og skibet har 24 årer. Medlemmerne sejler dog helst med det 42 m2 store sejl - og mon ikke vikingerne også har foretrukket denne form for rejse?

Når Sebbe Als ikke er på togt i sommerhalvåret, ligger det gerne ved en af broerne langs dæmningen i Augustenborg.

Nausten
I 1972-73 byggede medlemmerne fra Vikingeskibslaget Sebbe Als en naust (bådhus) efter tegninger fra Norge. Nausten ligger på sydsiden af indsejlingen til Augustenborg og bruges til vinteropbevaring af Sebbe Als samt Ottar Als - en ottemandsfarer fra Færøerne, der blev søsat i 1978.Opdateret af: Destination Sønderjylland - Sønderborg  | info@visitsonderborg.com
Fotograf: VisitSønderborg Copyright: Skibslaget Sebbe Als