Nydam Tveir

Afstand: 9.37 Km

 | 28 95 27 24 |  info@nydam.nu |  Nydam.nu | 
En nøjagtig kopi af Nydambåden, mosefundet fra 1863, som kan dateres til ca. 320 e. Kr.

Båden er en nøjagtig kopi af Nydambåden, mosefundet fra 1863, som kan dateres til ca. 320 e. Kr.

Nydam Tveir er klinkbygget i egetræ, den er 23 meter lang og 3,4 meter bred. Båden vejer 4,4 tons og har plads til 30 roere. 

De særlige klinkbygstraditioner kendes kun fra Norden og den originale Nydambåd, som blev fundet i en mose ved Sundeved, er det ældste kendte eksemplar af denne skibsform. December 2021 blev klinkbådstraditionen optaget på Unesco´s liste over levende kulturarv.

Fra maj til september kan Nydam Tveir opleves til søs, hvor den tages ud på en rotur på Als Sund af bådelaugets medlemmer. Dette foregår gerne tirsdag aften omkring kl. 18.30, dog kun når vejret tillader det. Ligeledes deltager Nydam Tveir og mandskab ofte i den årlige Kultur- og Idrætsnatten i Sønderborg.

Sommeren 2024 vil der i juli og august være åbent hus i nausten om lørdagen og søndagen fra kl. 14-16, hvor medlemmerne fortæller om båd, naust og tøj.

Derudover er der året rundt arbejdende værksted i Nausten ved Sottrupskov, hver torsdag fra kl. 9-14.Opdateret af: Destination Sønderjylland - Sønderborg  | info@visitsonderborg.com
Nydam Tveir Fotograf: S. Grangaard Copyright: Nydambådens Laug