Vægtertur i Aabenraa

Afstand: 21.77 Km

 | +45 74 62 35 00 |  info@visitaabenraa.dk |  Hjemmeside | 
Følg vægteren på den traditionsrige vandring gennem Aabenraas hyggelige gamle gyder og brolagte gader og hør byens spændende og dramatiske historier.

 

Vægternes historie

Fra 1681 fik større byer i Danmark de første tranlamper i gaderne og ved kongelig forordning i 1683 om "Gadelygter og Nattevægtere" blev vægterinstitutionen gjort pligtig i alle landets købstæder.

Egentlige vægterlaug blev oprettet med særlige regler for gadevægternes dag- og natarbejde. Vægternes bevæbning var kårde og senere morgenstjernen. Om dagen var vægterne både rådhusbetjente, gravere og ofte stævningsmænd. Det var ingen anset bestilling at være vægter!

Der indførtes fast udråbning af "tiden" hver time om aftenen på signal fra tårnvægterne, som stod oppe i kirketårnene og holdt øje med ildløs i byen.

I 2021 vil der for første gang også afholdes vægterture i vintermånederne fredage i november og december. Følg vægterne gennem byens gader mens de fortæller om bl.a. Slotsgade, Jomfru Fanny og byens historie. Køb billetter til Vægterturene gennem de Julepyntede gader her. (Bemærk at mødestedet ikke er det samme som på sommerturene)

Opdateret af: Aabenraa Tourist  | info@visitaabenraa.dk
Vægtertur Aabenraa Fotograf: Aabenraa Tourist
Fotograf: Aabenraa Tourist